Hvordan sikrer jeg dem, jeg holder af…

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Der er nogle ting her i livet, som simpelthen er for komplekst, for vidtrækkende og for langt ude i fremtiden til, at jeg kan overskue dem. Men man bliver nødt til det, og det har jeg nu brugt nogle aftener på.

Hvorfor forholde sig til pension?

Det hele startede med, at jeg ved en middag hos en god ven sad ved siden af en bekendt, som arbejder i pensionssektoren. Jeg spurgte ind til, hvordan man, når man kendte til branchen, investerede sine penge, og han svarede prompte, at han ikke ville lade nogle af traditionelle firmaer investere for ham. Så hellere fokusere på en uvildig økonomisk rådgiver med fokus på den private kunde.

Og det satte jo lidt tanker i gang. Jeg tjener godt og jeg videregiver mange af mine penge til pensionsselskabet hver måned, og jeg stoler fuldstændig på mine samarbejdspartnere der, men det virker bare til, at det er for let at fritkøbe sig for bekymringer ad den vej. Så da jeg satte mig for at undersøge, hvad penge gik til, fandt jeg hurtigt ud af, at gebyrer og forsikringer var alt for stor en post, og samtidig anbefalede mit pensionsselskab, at jeg afsatte flere penge til både pension og forsikring. Så et eller andet stemmer altså ikke.

Gebyrer æder alt

Ydermere lader jeg min bank investere mange af mine penge, og da jeg havde søgt lidt på nettet fandt jeg en investering- og pensions-test hos Fondsmæglerselskabet Miranova, og resultatet var jo skræmmende. Virkelig mange af mine penge er gennem lang tid gået til mine rådgivere og ikke til mig. Det skuffede mig. Så nu er jeg begyndt arbejdet med at få ryddet op, så jeg kan sikre – ja for det første – mig selv og hende, når vi bliver ældre, men lige så meget lade min formue blive til knægtende, så vi er fremtidssikret, og så vi kan hjælpe dem godt i gang med livet. Det ligger langt ude i fremtiden, men det er jo nu, at det skal sikres.

Hvordan investerer I?

Er der nogle af jer, som har gode eller negative erfaringer med investering- og pensionsselskaber?

Jeg synes, at det er en jungle, men finder det også skræmmende, at en simpel test så hurtigt viser, at jeg står med håret i postkassen. Heldigvis er der mange uvildige rådgivere, som kan hjælpe mig videre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *