Av av av… Den her måned bliver hård

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

December er dyr – sådan er det bare, men det ser godt nok ud til, at vores bliver særlig dyr. Det starter i hvertfald ikke godt.

I dag tikker lønnen ind på kontoen, og det er – som altid – tiltrængt. Og selv om vi i løbet af året sparer op til julemåneden, så ser den her december ud til at blive særlig hård.

November ramte hårdt med et skift til vinterdæk, som afslørede fejl på bilens bremser. Det er ikke noget, der kan vente, og enhver bilejer ved, at reparationer ikke er billige.

I går kom der så endnu en udgift snigende. Hen af dagen startede en smerte at vise sig i min venstre kind, og det er kun blevet værre og har nu udviklet sig til en helt klassisk tandpine. Så er der nogen, der kender en god tandlæge i København?

Julefrokoster og weekendtur

Så udgifterne hober sig jo op, men jeg nægter at lade mig begrænse bare fordi det er december. Julen er et gaveræs uden ende, hvor alt det, der er vigtigt, drunker i fed mad og overforbrug. MC Einars sang Jul Det Cool er måske uddateret og banal, men den er et studie i tidsløs i sandhed.

Jeg er så træt af julefrokoster, hvor man er fuldstændig færdig flere dage efter. Det er det samme dårlige mad og elendige søde øl med lunken snaps til. Træt af stive kollegaer, og jeg er allerede træt af at være træt.

Så jeg har valgt, at vi trækker stikket med en tidlig julegave. Derfor skal hende jeg elsker og jeg forkæles. Drengene skal passes hos hendes forældre, og så overrasker jeg hende med en juletur til Flensborg. Flensborg er smuk, afstressende, billig og et godt sted at finde roen og den kærlighed, som julen bør handle om.

Drengene glæder sig helt vildt til jul. Jeg elsker deres naive glæde. Det er ikke bare gaverne, men en glæde over noget godt som kommer. Det lys, de har i øjnene, er summen af jul for mig.

Nu skete der faktisk noget – sådan bare af at skrive et indlæg. Jeg smiler igen. Julestemningen kom snigende. Måske jeg burde ændre titlen; Jeg glæder mig til den her måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *